24 март 2013

Торта с кафе и маскарпоне


250 г масло
200 г кафява захар
250 г брашно
1 пак.бакпулвер
50 г орехи
4 яйца
200 мл.кафе

500 г 
маскарпоне
4 суп.л.кафява захар

1. Орехите се запичат на котлона и като изстинат се смилат. Смесват се с брашното и бакпулвера.
2. Омекналото масло се разбива заедно със захарта, с миксер. Постепенно се добавят от брашнената смес и яйцата, едно по едно, като се бърка с дървена лъжица. Накрая се добавят и 7-8 суп.л.от кафето.
3. Тестото се изсипва в тавичка с диаметър 22-24 см., покрита с хартия за печене.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна, за 40 минути.
5. Маскарпонето се разбива с 4 суп.л.захар и останалото кафе.
6. Изпеченият и изстинал блат се разрязва през средата на 2 по-тънки блата.
7. Половината от кремът се намазва върху долният блат, поставя се вторият блат и се намазва тортата с останалия крем.
8. Поръсва се с настърган шоколад или какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар