24 март 2013

Френска селска торта


За блатовете:
1 яйце
150 г захар
200 мл.прясно мляко
50 г масло
400 г брашно
2 ч.л.сода бикарбонат
2 суп.л.мед

За крема:
1.2 кг.заквасена сметана
1 ч.ч.пудра захар
200 г 
смлени орехи

1. Яйцето и захарта се разбъркват с лъжица. Добавя се млякото, содата, меда и маслото.
2. Слага се на слаб огън да се вари, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица.
3. Като покафенее сместа се оттегля от котлона, добавя се брашното и се омесва меко тесто.
4. Полученото тесто се разделя на 8-10 топки.
5. Всяка топка се разточва на много тънък лист и се пече в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 3-4 минути.
6. Сметаната се разбърква със захарта.
7. Тортата се реди като всеки блат се намазва с 3 суп.л. от крема и се наръсва обилно с орехи. Накрая цялата торта се замазва със сметаната и се покрива с орехи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар