24 март 2013

Соленки


За 45-50 броя:
350 г брашно
1 ч.ч.(200 мл) кисело мляко
1 ч.ч.(200 мл) олио
1 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.сол

150 г сирене

1. Брашното се изсипва в купа. Добавя се олиото и солта.
2. Бакпулвера се слага в киселото мляко и се оставя да шупне, след което се добавя в брашното.
3. Замесва се тесто, което се разделя на топки. Всяка се разточва на тънък лист и с чашка се изрязват кръгове.
4. Сиренето се натрошава и се слага по малко във всяко кръгче.
5. Кръгчето се прегъва на две и с помощта на вилица се слепва покрая.
6. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар