24 март 2013

Питка с кашкавал и подправки



600 - 700 г брашно
300 мл.прясно мляко
1 яйце
2 суп.л. олио
1 суп.л.захар
1 суп.л.сол
1/2 пакетче прясна мая
200 г настърган кашкавал

60 г масло
1/2 връзка магданоз
1 ч.л.чубрица

1. Маята се разбърква със захарта, малко мляко и брашно, докато стане на кашичка. Оставя се за 20 мин. да втаса.
2. Останалото брашно се изсипва в купа, добавя се солта, яйцето, останалото мляко, олиото и втасалата мая. Омесва се тестото, като накрая се добавя настъргания кашкавал и се доомесва.
3. Оставя се за 1.30 часа да втаса.
4. Маслото се разтапя и се обърква с нарязания магданоз и чубрицата.
5. От втасалото тесто се късат парчета, правят се на топки, овалват се в маслото с подправките и се нареждат в тавичка. Оставя се за 40-50 минути да втаса отново. Пече се на 180 градуса С за 25-30 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар