24 март 2013

Салата с ориз и риба тон



1 ч.ч.ориз
1 ч.ч.консервирана царевица
4 кисели краставички
1 червена чушка
1 консерва (200 г) риба тон в олио
сокът на половин лимон
1 суп.л.соев сос
1/2 ч.л.сол

50-60 г кашкавал
магданоз

1. Оризът се сварява и оставя да изстине.
2. Краставичките и чушката се нарязват на ситно, и се добавят към изстиналия ориз. Добавят се и царевицата, и рибата.
3. Всичко се разбърква добре.
4. Овкусява се със солта, соевият сос и сокът от лимон. Разбърква се.
5. Салатата се изсипва в купа и отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Украсява се с магданоза.



Няма коментари:

Публикуване на коментар