30 март 2013

Надупени картофи


9-10 еднакви по големина картофа (около 1-1.2 кг.)

100 г сирене
100 г кашкавал
масло
сол
червен пипер

  1. Картофите се обелват и нарязват на половинки. Нареждат се, с отрязаното надолу, в намазана с олио тавичка (най-добре с незалепващо покритие). Всяка половинка се посолява и поръсва с червен пипер, слага се и по малко масло отгоре. Слагат се да се пекат на 200 градуса за 40 минути.
  2. Сиренето се намачква с вилица, смесва се със ситно настърганият кашкавал и се разбърква добре.
  3. Вадят се картофите, поръсват се с кашкавала и сиренето и се допичат за още 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар