24 март 2013

Кифлички с течен шоколад


500-600 г брашно
7 г суха мая
100 мл.прясно мляко
150 мл.кисело мляко
100 г захар
2 яйца
1/4 ч.л.сол
60 мл.олио

100 г течен шоколад

1. Всички продукти (без 1 жълтък и шоколада) се омесват хубаво и полученото тесто се оставя за 2 часа да бухне.
2. Втасалото тесто се разделя на 4 топки.
3. Всяка топка се разточва на кръг, който се разделя на 8 триъгълника. В основата на всеки триъгълник се слага по 1/2 ч.л.шоколад (или сладко, ядка) и се завива на кифличка.
4. Готовите кифлички се покриват с кърпа и се оставят за минимум 30 минути да бухнат.
5. Намазват се с отделения жълтък разбъркан с малко прясно мляко и се поръсват с кокосови стърготини или кристална захар.
6. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20-25 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар