01 май 2017

Хрупкаво филе от африкански сом на фурна


1,5 кг. филе от африкански сом
150 г орехи
1 ч.л.сол
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л.сух босилек
черен пипер
зехтин

1. Филетата се нарязват на малки парченца.
2. Орехите се смилат на ситно и се разбъркват заедно със солта и подправките.
3. Голяма тава се покрива с хартия за печене и се намазва със зехтин. Парченцата филе се нареждат плътно едно до друго. Поливат се леко със зехтин и се поръсват с половината от орехите. Обръщат се внимателно и се поръсват с останалите орехи и от другата страна.
4. Филето се пече на 200 градуса С за около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар