1
ч.ч.(от 250 мл) топла вода
1/3
ч.ч.олио
2
суп.л.суха мая
3
суп.л.захар
1
ч.л.сол
1
яйце
3
ч.ч.брашно
За
намазване:
1 жълтък + 1 суп.л.прясно мляко
масло
шарена
сол
- В купа се смесват топлата вода, олиото, маята и захарта. Разбърква се и се оставя за 15 минути да шупне.
- Към шупналата мая се добавят солта, яйцето и брашното. Замесва се меко тесто, което се разделя на 12 топки. Нареждат се в тава (около 22х32 см), покрита с хартия за печене. Оставят се 10 минути да втасат.
- Втасалите питки се намазват с жълтъка, смесен с прясното мляко и се слагат да се пекат в предварително загрята на 200 градуса С фурна.
- Пекат се около 15-20 минути. Още горещи се намазват с масло и се поръсват с шарена сол.
Чудесна идея Кате, задължително ще ги направя. Твоите изглеждат много вкусни. Поздрави!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :) Идеални са най-вече защото стават много бързо :)
ИзтриванеНаистина чудесни!
ОтговорИзтриванеСтанаха много вкусни! Само брашното ми беше повече от 3 чаши. Много благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са, направо се топят в устата ! Само ,че на мен ми отиде почти 3ч.и половина брашно !
ОтговорИзтриванеА с жива мая може ли и какво количество?
ОтговорИзтриванеАз лично не съм ги правила с жива мая, но не виждам причина да не станат. 2 пак.суха мая отговарят на 1 опаковка жива мая.
ИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеСтрахотни станаха.Пропорциите спазих точно по рецептата. Много меки, сладки, вкусни и много бързо се приготвят.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта!!!
Страхотни станаха.Пропорциите спазих точно по рецептата. Много меки, сладки, вкусни и много бързо се приготвят.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта!!!
Станаха страхотни, но с повече брашно! Настъргах отгоре и малко кашкавал. Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеМоля, радвам се, че са ви харесали.
ИзтриванеСтанаха страхотни, но с повече брашно! Настъргах отгоре и малко кашкавал. Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриване