24 март 2013

Карамелов сладкиш с бишкоти и праскови


За карамела:
100 г захар
2 суп.л.вода

2 праскови (или 1 компот от праскови)

24 бр.бишкоти (200 г)
800 мл.прясно мляко
5 яйца
150 г захар
2 ванилии

1. Карамелът се приготвя като се разтопи на котлона захарта и водата. Излива се на дъното на тавичка.
2. Върху изстиналият карамел се нареждат нарязаните на парченца праскови.
3. Млякото, яйцата, захарта и ванилиите се разбъркват с вилица.
4. Всяка бишкота се потопява за кратко в млечната смес и се нареждат плътно една до друга върху прасковите.
5. Бишкотите се нареждат на 2 реда, като най-отгоре се излива останалата млечна смес.
6. Пече се на водна баня за около 1 час на 180 градуса С.



Няма коментари:

Публикуване на коментар