24 март 2013

Дроб-сарма с кайма


500 г кайма
1 глава лук
125 г ориз
800 мл.вода
1 суп.л.сол
джоджен

За застройката:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко

1. Лукът и каймата се запържват в 4 суп.л.олио. Добавя се солта и джоджена.
2. Като се запържат се добавя и измитият ориз. Бърка се 4-5 минути (да се запържи малко и ориза) и се добавя топлата вода.
3. Като поври сместа 5 минути се прехвърля в тавичка и се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4. След 30 минути се добавя застройката, която се приготвя като се разбъркат яйцата с киселото мляко.
5. Пече се докато леко покафенее застройката.



Няма коментари:

Публикуване на коментар