24 март 2013

Тутманик


500 г брашно
1/2 пак.прясна мая
2 яйца
125 мл.кисело мляко
125 мл.прясно мляко
щипка сол
щипка захар
1 суп.л.олио

200-250 г сирене
125 г масло

1. Маята се разбърква с 1-2 суп.л. мляко и малко брашно. Оставя се за 20-ина минути да втаса.
2. С продуктите (без единия жълтък, сиренето и маслото) се омесва меко тесто.
3. Разделя се на 4 топки (не се изчаква да втасва, а направо се работи с тестото).
5. Всяка топка се разточва на кръг, маже се с масло и се ръси с натрошено сирене. Навива се руло, и след това на охлюв. Нареждат се едно до друго в тавата.
6. Покрива се с кърпа и се оставя за 1 час да втаса.
7. Маже се с отделения жълтък, разбъркан с 2 суп.л.прясно мляко.
8. Пече се 30 минути на 200 градуса С, като се слага в студената фурна и тогава се включва.



Няма коментари:

Публикуване на коментар