24 март 2013

Кифлички със сирене и кашкавал


1 яйце
150 мл.олио
200 мл.прясно мляко
1 пак.суха мая (7 г)
1 суп.л.сол
1 суп.л.захар
400-450 г брашно

70 г масло
50 г сирене
50 г кашкавал

1. Брашното се изсипва в дълбока купа. Прави се кладенче и вътре се излива затопленото мляко, олиото, маята, солта и захарта. Омесва се меко и еластично тесто.
2. Полученото тесто се разделя на 8 топки. Всяка се разточва на тънък лист (с диаметър 40-45 см) и се намазва с масло. Редят се един върху друг. Накрая се разточват всички заедно докато се получи голям кръг с диаметър 65-70 см.
3. Разрязва се на 16 триъгълника. В основата на всеки се слага по 1 суп.л.от плънката (объркани настърган кашкавал и натрошено сирене) и се навива на кифличка.
4. Кифличките се нареждат в застлана с хартия за печене тава, завиват се и се оставят за час да бухнат.
5. Бухналите кифлички се пекат в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 20-25 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар