За 6 порции:
6 банана
30 г масло
100 г кафява захар (или бяла)
200 мл.подсладена сметана
150 г шоколад
1. Сметаната и шоколадът се загряват докато се разтопи шоколада. Бърка се докато стане хомогенна смес.
6 банана
30 г масло
100 г кафява захар (или бяла)
200 мл.подсладена сметана
150 г шоколад
1. Сметаната и шоколадът се загряват докато се разтопи шоколада. Бърка се докато стане хомогенна смес.
2. Маслото и захарта се слагат в тиган и се загряват докато се карамелизира захарта.
3. Обелените банани се слагат при карамела и се запържват по 1-2 минути от двете страни.
4. Готовите банани се слагат в чинии и се поливат с шоколада.
5. Отгоре се украсява с бял шоколад или смлени орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар