24 март 2013

Лятна манджа


1 патладжан
2 тиквички
2 моркова
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
1 глава лук
200 мл.гъст доматен сок
1/2 суп.л.сол
магданоз
6 яйца

1. Тиквичките и патладжана се обелват и нарязват на кубчета, осоляват се и се оставят да престоят 30 минути.
2. Лукът се нарязва на ситно и заедно с морковите, нарязани на лентички с дължина 2.5 - 3 см, и 6-7 суп.л.олио се задушават на котлона на умерен огън.
3. След 5 минути се добавят пиперките, също нарязани на лентички.
4. Тиквичките и патладжана се измиват с вода, изцеждат се и се добавят към останалите зеленчуци. Добавя се и солта.
5. Като се позадушат малко се добавя доматения сок и ястието се оставя на бавен огън за около 30 минути, докато се изпари течността.
6. Накрая се чукат яйцата върху зеленчуците, захлюпва се тенджерата и се изключва котлона.
7. Готовото ястие се поръсва с накълцан магданоз.



2 коментара:

  1. На тази рецепта по мое мнение и липсва накълцан чесън.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, за любителите на чесъна. Моите мъже не са от тях :))

      Изтриване