24 март 2013

Ябълкови пирожки


2 яйца
60 мл.олио
150 мл.прясно мляко
350 г брашно
50 г захар
1 пакетче суха мая

2 ябълки
орехи
захар

1. Маята се разбърква с малко мляко и брашно на каша и се оставя да втаса.
2. От брашното, млякото, яйцата(без 1 жълтък, който се отделя за намазване отгоре), захарта, олиото и втасалата мая се прави тесто. Оставя се да втаса за около час.
3. Ябълките се настъргват и към тях се добавят начупените на едро орехови ядки.
4. Втасалото тесто се разделя на топки. Всяка се разточва и се изрязват кръгове.
5. Във всяко кръгче се добавя по 1 ч.л. от ябълките, наръсва се с 1/2 ч.л.захар и кръгчето се превива на две.
6. Получените пирожки може да се изпърват или опекат във фурната за 25 минути на 180 градуса(като преди това се намазват с отделения жълтък разбит с малко прясно мляко).



Няма коментари:

Публикуване на коментар