140 г фурми без костилките
100 г орехи
1.5 ч.л.сода бикарбонат
1/4 ч.л.сол
25 г масло
170 мл.топла вода
2 яйца
160 г захар
200 г брашно
1. В купа се смесват едро нарязаните орехи и фурми, содата, солта, разтопеното масло и водата. Обърква се хубаво.
2. Яйцата и захарта се разбъркват с вилица. Добавя се половината брашно. Разбърква се. Добавя се течната смес. Добавя се и останалото брашно.
3. Сместа се изсипва в продълговата форма за кекс (21-22 см).
4. Пече се 55-60 минути в предварително загрята на 165 градуса С фурна.
100 г орехи
1.5 ч.л.сода бикарбонат
1/4 ч.л.сол
25 г масло
170 мл.топла вода
2 яйца
160 г захар
200 г брашно
1. В купа се смесват едро нарязаните орехи и фурми, содата, солта, разтопеното масло и водата. Обърква се хубаво.
2. Яйцата и захарта се разбъркват с вилица. Добавя се половината брашно. Разбърква се. Добавя се течната смес. Добавя се и останалото брашно.
3. Сместа се изсипва в продълговата форма за кекс (21-22 см).
4. Пече се 55-60 минути в предварително загрята на 165 градуса С фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар