За 12 гофрети:
1 ч.ч.(250 мл) прясно мляко
1 яйце
2 суп.л.олио
2 ванилии
1 ч.ч.(120 г) брашно
2 суп.л.захар
1/2 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.л.бакпулвер
щипка сол
1 ябълка
1. Объркват се яйцето, млякото, олиото и ванилиите.
2. В друг съд се разбъркват брашното, солта, захарта, содата и бакпулвера.
3. В сухата смес се изсипва течната и се разбърква съвсем леко. Сместа трябва да остане на бучки.
4. Така полученото тесто се оставя да отлежи 20 минути.
5. Като минат 20-те минути се добавя настърганата ябълка.
6. От полученото тесто се изсипва по малко в гофретника.
1 ч.ч.(250 мл) прясно мляко
1 яйце
2 суп.л.олио
2 ванилии
1 ч.ч.(120 г) брашно
2 суп.л.захар
1/2 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.л.бакпулвер
щипка сол
1 ябълка
1. Объркват се яйцето, млякото, олиото и ванилиите.
2. В друг съд се разбъркват брашното, солта, захарта, содата и бакпулвера.
3. В сухата смес се изсипва течната и се разбърква съвсем леко. Сместа трябва да остане на бучки.
4. Така полученото тесто се оставя да отлежи 20 минути.
5. Като минат 20-те минути се добавя настърганата ябълка.
6. От полученото тесто се изсипва по малко в гофретника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар