30 март 2013

Тиквички с орехова коричка

1 кг. (6-7 бр.) тиквички

100 г смлени орехи
50 г кашкавал
2-3 суп.л.галета
1 ч.л.сол
1 ч.л.сух магданоз
2 яйца + 1 белтък

  1. В купа се смесват смлените орехи, ситно настърганият кашкавал, галетата и подправките. Разбърква се добре. Яйцата заедно с белтъка се разбъркват и се добавят към сухата смес. Всичко се разбърква много добре.
  2. Тиквичките се белят и нарязват на пръчици (около 5х1 см). Всяка пръчица се намазва с ореховата смес и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
  3. Пекат се на 220 градуса С (или 200 градуса на вентилатор) за 20-25 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар