24 март 2013

Мъфини с бял шоколад


1 ч.ч. = 200 мл.

2 ч.ч.брашно
1 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сол

1 яйце
3/4 ч.ч.захар

280 г шоколад
40 г масло
40 г смлени орехи
1 ч.ч.прясно мляко
1 ванилия

1. Брашното се разбърква с бакпулвера и солта.
2. 80 г от шоколада, заедно с маслото се разтапят на водна баня или в микровълновата печка. Оставя се за 10 минути да се охлади.
3. Яйцето и захарта се разбъркват леко с вилица. Добавят се към охладения шоколад.
4. Останалият шоколад се реже на едри парчета и се добавя към течната смес. Добавят се ванилията и прясното мляко. Обърква се добре.
5. Към течните съставки се изсипва брашняната смес, разбърква се бързо с дървена лъжица, колкото да се овлажни брашното и веднага се разпределя във формички за мъфини (хартиени или метални).
6. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 30 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар