500 г филе от треска
За маринатата:
сокът на половин лимон
1/2 връзка магданоз
100 мл.бяло вино
5 суп.л.олио
сол
За царевичния крем: 1 консерва царевица (285 г)
1.5 суп.л.брашно
250 мл.прясно мляко
1 червена пиперка
1. Магданозът се нарязва на ситно. Обърква се с виното, сокът от лимона и олиото.
2. Рибата се нарязва на парчета и се нарежда в тенджера. Посолява се и се залива с маринатата. Оставя се за 30 минути.
3. Царевицата се запържва с олио. Добавя се брашното и се разбърква. Излива се прясното мляко и се посолява. Добавя се нарязаната на разченца пиперка. Оставя се да ври докато се сгъсти.
4. Тенджерата с рибата се слага на котлона да се задушава под капак за около 15 минути (докато се изпари течността).
5. Сервира се като в чинията се слага от царевичния крем и отгоре филетата риба.
Няма коментари:
Публикуване на коментар