24 март 2013

Тирамису



5 яйца
1/2 ч.ч.захар
500 г маскарпоне
200 г бишкоти (24 бр.)
300 мл.сварено кафе
50 г шоколад
ванилия

1. Яйцата със захарта се слагат на котлона (на водна баня) и се бъркат докато се сгъсти сместа. Оставят се да изстинат.
2. Маскарпонето се разбива с миксер и се добавя яйчения крем. Обърква се всичко добре.
3. Половината бишкоти се потапят за кратко в предварително свареното и изстинало кафе, и се нареждат в тавичка. Покриват се с половината крем. Отгоре се нареждат останалите бишкоти, които също са напоени с кафе. Изсипва се останалия крем. Наръсва се с настърган шоколад (или какао).

Няма коментари:

Публикуване на коментар