90
г масло
200
г брашно
щипка
сол
4
яйца
олио
за пържене
½
ч.ч.захар
1
ч.л.канела
За
крема:
500
мл.прясно мляко
6
суп.л.захар
4
жълтъка
3
суп.л.нишесте
40
г масло
1
ванилия
- Първо се приготвя кремът като прясното мляко се разбърква със захарта и се слага да заври. Жълтъците се разбъркват с нишестето и ванилията, добавя се малко от затопленото мляко, разбърква се добре и се добавя към врящото мляко. Бърка се докато се сгъсти кремът. Оттегля се от огъня, добавя се маслото, бърка се докато се разтопи и се оставя да се охлади добре.
- Приготвят се бухтичките като прясното мляко, маслото и солта се слагат да заврят. Добавя се брашното, бърка се докато стане на топка и сместа се оттегля от котлона. Изсипва се в купа и се оставя леко да се охлади. Добавят се яйцата едно по едно като се разбива с миксер. В горещо олио се излива по 1 ч.л.от сместа. Пържат се по 3-4 минути. Изваждат се в купа в която сме смесили захарта и канелата, овалват се добре и се изваждат в тава за да се охладят.
- Изстиналите бухтички се срязват по средата с нож, пълнят се с по 1 ч.л.от крема и се затварят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар