30 март 2013

Канелени бухтички с крем

275 г прясно мляко
90 г масло
200 г брашно
щипка сол
4 яйца
олио за пържене

½ ч.ч.захар
1 ч.л.канела

За крема:
500 мл.прясно мляко
6 суп.л.захар
4 жълтъка
3 суп.л.нишесте
40 г масло
1 ванилия

  1. Първо се приготвя кремът като прясното мляко се разбърква със захарта и се слага да заври. Жълтъците се разбъркват с нишестето и ванилията, добавя се малко от затопленото мляко, разбърква се добре и се добавя към врящото мляко. Бърка се докато се сгъсти кремът. Оттегля се от огъня, добавя се маслото, бърка се докато се разтопи и се оставя да се охлади добре.
  2. Приготвят се бухтичките като прясното мляко, маслото и солта се слагат да заврят. Добавя се брашното, бърка се докато стане на топка и сместа се оттегля от котлона. Изсипва се в купа и се оставя леко да се охлади. Добавят се яйцата едно по едно като се разбива с миксер. В горещо олио се излива по 1 ч.л.от сместа. Пържат се по 3-4 минути. Изваждат се в купа в която сме смесили захарта и канелата, овалват се добре и се изваждат в тава за да се охладят.
  3. Изстиналите бухтички се срязват по средата с нож, пълнят се с по 1 ч.л.от крема и се затварят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар