24 март 2013

Сладкиш с кокос и шоколад

 

2 яйца
100 г захар
200 мл.прясно мляко
4 суп.л.олио
150 г брашно
1 бакпулвер
1/2 ампула есенция ром
100 г кокосови стърготини
100 г шоколад

1. Фурната се пуска на 200 градуса да загрява.
2. Яйцата се разбиват със захарта(с миксер) докато побелеят (4-5 минути).
3. Добавя се постепенно брашното с бакпулвера, след това млякото, олиото, есенцията ром, стърготините и натрошеният на малки парченца шоколад.
4. Тестото се изсипва в тавичка и се слага във фурната, която се намаля на 160 градуса С.
5. Пече се 40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар