24 март 2013

Труфи


200 г черен шоколад
200 г течна сметана
2 с.л. масло
300 г обикновени бисквити
за украса- пудра захар, шоколадови пръчици, какао, кокосови стърготини

На водна баня се разтапя шоколада (или в микровълновата за минута и половина), добавя се и маслото.
Бавно се добавя и сметаната при непрекъснато бъркане.
Натрошават се бисквитите и се прибавят към шоколада.
Трябва да се получи средно твърда смес, от която се оформят топчета.
Нареждат се върху намаслена хартия (върху поднос) и се слагат в хладилника за половин час.
След това се вадят и овалват в шоколадови пръчици, пудра захар или какао (по избор и вкус).
Връщат се в хладилника за още един час.



Няма коментари:

Публикуване на коментар