12 бр.сини сливи (по-твърди)
1/4 ч.ч.захар
125 г масло
1 ч.ч.захар
2 яйца
1 ч.ч.брашно
1 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.канела
щипка сол
За топинга:
2 ч.л.захар
1 ч.л.канела
1. Сините сливи се разполовяват и се нареждат една до друга в намаслена тавичка (правоъгълна 20х20 см). Поръсват се с 1/4 ч.ч.захар.
2. Маслото се разбива на пухкав крем със захарта (1 ч.ч.). Добавят се яйцата едно по едно и брашното, смесено с бакпулвера, канелата (1/2 ч.л.) и солта. Полученото тесто се излива върху сливите.
3. Продуктите за топинга се разбъркват и се поръсва сладкиша с него.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 45-50 минути.
5. Като поизстине малко сладкиша се обръща в чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар