31 март 2013

Мусака от спанак и картофи

1 кг картофи
500 г пресен спанак
200 г сирене
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
5 суп.л.олио
сол

  1. Картофите се сваряват с обелките. След това се белят и нарязват на тънки филийки.
  2. Почистеният и измит спанак се бланшира във вряща подсолена вода за 2-3 минути. Изплаква се със студена вода, изцежда се добре и се накълцва на ситно. Смесва се с натрошеното сирене и се разбърква добре.
  3. В намазана с олио тава се нареждат половината картофи, върху тях се разпределя спанакът със сиренето. Нареждат се останалите картофи, посоляват се.
  4. Млякото и яйцата се разбъркват добре, добавя се олиото и малко сол. Разбърква се и се излива върху картофите.
  5. Пече се на 200 градуса С за 35-40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар