24 март 2013

Пирожки


За 8 бр.пирожки:
150 мл.прясно мляко
1 яйце
400 г брашно
50 г масло
щипка сол

захар(конфитюр или сирене)

1. Омесва се меко тесто от брашното, млякото, яйцето, маслото(разтопено) и солта. Разделя се на 8 топки.
2. Всяка топка се разточва на тънко (на кръг с диаметър около 20 см).
3. Разточеният лист се поръсва равномерно с 1 ч.л.захар (или се слага 1 ч.л.конфитюр, или 1 ч.л.натрошено сирене) и се сгъва на две. Притискат се краищата с пръсти за да не изтича плънката.
4. Пържат се в горещо олио за около 1-2 минути от двете страни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар