400 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.олио
250 мл.топла вода
100 г зелени и черни маслини
1. Брашното се изсипва в купа. Прави се кладенче и вътре се изсипват маята, солта, олиото и водата. Омесва се меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя за 1-1.30 часа да удвои обема си.
2. Маслините се
нарязват на парченца и се изсипват при втасалото тесто. Размесва се
докато се разпределят маслините равномерно в тестото.
3. Полученото
тесто се разстила в правоъгълна форма за печене. Правят се 5-6 дълбоки
разреза върху горната страна на хляба, покрива се с кърпа и се оставя за
40-50 минути на топло място да удвои обема си.
4. Втасалият хляб се намазва с олио и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар