24 март 2013

Хляб с маслини



400 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.олио
250 мл.топла вода

100 г зелени и черни маслини

1. Брашното се изсипва в купа. Прави се кладенче и вътре се изсипват маята, солта, олиото и водата. Омесва се меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя за 1-1.30 часа да удвои обема си.

2. Маслините се нарязват на парченца и се изсипват при втасалото тесто. Размесва се докато се разпределят маслините равномерно в тестото.

3. Полученото тесто се разстила в правоъгълна форма за печене. Правят се 5-6 дълбоки разреза върху горната страна на хляба, покрива се с кърпа и се оставя за 40-50 минути на топло място да удвои обема си.

4. Втасалият хляб се намазва с олио и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар