24 март 2013

Фунийки с риба тон


За фунийките:
125 г масло
1 яйце
1/2 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.розмарин
1/2 ч.л.мащерка
1/2 ч.л.розмарин
250 г брашно

За пълнежа:
1 майонеза
1 консерва риба тон в собствен сос
1 стрък зелен лук
1 суп.л.галета

1. Маслото се разбърква с яйцето, бакпулвера и подправките. Добавя се и брашното. Полученото тесто се оставя да отлежи малко в хладилника.
2. През това време от фолио се правят фунийки.
3. Тестото се разточва на правоъгълен лист и се режат ленти с размери 1 х 25 см. (Излизат около 20 фунийки).
4. Всяка лента се увива около фолиото.
5. Фунийките се пекат в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25 минути. Като поизстинат малко фунийки внимателно се изважда фолиото.
6. Намачканата риба и ситно накълцания лук се объркват. Добавят се майонезата и галетата.
7. С получената смес се пълнят изстиналите фунийки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар