24 март 2013

Шоколадова торта

 

За блата:
7 яйца
150 г захар
150 г брашно
3 суп.л.натурално нишесте
4 суп.л.какао
1 ванилия

За крема:
500 мл.прясно мляко
1 пакет пудинг на Д-р Йоткер - "Шоколад"
80 г захар
50 г черен шоколад
200 г масло

За глазурата:
100 гр.черен шоколад
100 гр.млечен шоколад
150 мл.течна сладкарска сметана
50 гр.масло

1. Белтъците се разбиват на сняг. Постепенно се добавя захарта. Добавят се жълтъците един по един.
2. Брашното се разбърква с какаото и нишестето, и се прибавя към яйчната смес като се бърка бавно с лъжица.
3. Блата се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 35 минути. Изстиналият блат се реже на 3 по-тънки блата.
4. Пудинга се вари с млякото според указанията на пакетчето и се оставя да изстине добре.
5. Шоколадът се разтапя в микровълновата или на водна баня и се оставя малко да изстине.
6. Омекналото масло се разбърква хубаво и постепенно се добавят към него разтопения шоколад и изстиналия пудинг.
7. Всеки от блатовете и цялата торта се намазват с крема.
8. Оставя се за 2-3 часа тортата в хладилника.
9. Глазурата се приготвя като се затопли сметаната, прибавят се шоколадите и маслото и се разбърква добре докато се получи хомогенна смес.
10. Тортата се залива с глазурата, като се излива на тънка струя в средата и се накланя докато се разнесе глазурата по цялата торта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар