400 - 450 г брашно
250 мл.вода
1 пак.(7г) суха мая
1 ч.л.сол
3 суп.л.олио
1. Маята се разтваря в 200 мл.топла вода и се омесва с 300 гр.брашно. Получава се лепкаво тесто, което се завива с кърпа и се оставя за час да бухне.
250 мл.вода
1 пак.(7г) суха мая
1 ч.л.сол
3 суп.л.олио
1. Маята се разтваря в 200 мл.топла вода и се омесва с 300 гр.брашно. Получава се лепкаво тесто, което се завива с кърпа и се оставя за час да бухне.
2. Към втасалото тесто се добавят останалите продукти и се
доомесва тестото, докато стане меко и еластично. Отново се покрива и се
оставя за 30-40 минути да втаса.
3. Готовото тесто се разделя на 2 топки и се оформят 2 хлебчета. Поставят се в тава и се покриват за половин час.
4. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар