1 кг.картофи
50 г масло
1 суп.л.брашно
400 мл.прясно мляко
1 ч.л.сол
100 г кашкавал
галета
1. Картофите се сваряват, обелват и нарязват на парчета.
2. Брашното се запържва в горещото масло и се добавя постепенно млякото. Добавя се солта и се оставя за 4-5 минути а поври на слаб огън.
3. Добавя се към соса настъргания кашкавал и се бърка докато се разтопи.
4. Картофите се слагат в тавичка, поливат се със соса и се разбърква леко.
5. Отгоре се наръсва обилно с галета и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 40-45 минути.
50 г масло
1 суп.л.брашно
400 мл.прясно мляко
1 ч.л.сол
100 г кашкавал
галета
1. Картофите се сваряват, обелват и нарязват на парчета.
2. Брашното се запържва в горещото масло и се добавя постепенно млякото. Добавя се солта и се оставя за 4-5 минути а поври на слаб огън.
3. Добавя се към соса настъргания кашкавал и се бърка докато се разтопи.
4. Картофите се слагат в тавичка, поливат се със соса и се разбърква леко.
5. Отгоре се наръсва обилно с галета и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 40-45 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар