24 март 2013

Картофено руло


За рулото:
1 кг.картофи
2 яйца
100 г масло
1 суп.л.сол
100 - 150 г натрошено сирене
чубрица, магданоз

За плънката:
3 сварени яйца
4 кисели краставички
200 г сварени грах и моркови

100 г кашкавал

1. Картофите се сваряват с обелките и още горещи се белят и намачкват с вилица. Докато са горещи се слага и маслото за да се разтопи.
2. Като поизстинат пасираните картофи се добавят и останалите продукти и всичко се разбърква добре. Разстила се на правоъгълник върху хартия за печене.
3. Сварените яйца се режат на четвъртинки, краставичките на лентички, морковите на парченца. Всичко се изсипва върху картофената смес и се завива на руло.
4. Рулото, заедно с хартията за печене се поставя в правоъгълна форма за кекс и се слага да се пече на 200 градуса за около час. Вади се от фурната, поръсва се с настъргания кашкавал и се връща в горещата фурна да се разтопи кашкавала.
5. Изчаква се добре да изстине преди да се нареже на парчета, за да не се начупи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар