1 кг.картофи
250 г сирене
2 яйца
200 мл.прясно мляко
8 суп.л.олио
сол
1. Картофите се сваряват с обелките.
2. Като изстинат малко се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се.
3. В намазнена тавичка се нареждат половината картофи, отгоре се слага натрошеното сирене и се покрива с останалите картофи.
4. В купа се смесват яйцата, млякото и олиото, и получената смес се излива върху картофите.
5. Запича се във фурната за около 30 минути.
250 г сирене
2 яйца
200 мл.прясно мляко
8 суп.л.олио
сол
1. Картофите се сваряват с обелките.
2. Като изстинат малко се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се.
3. В намазнена тавичка се нареждат половината картофи, отгоре се слага натрошеното сирене и се покрива с останалите картофи.
4. В купа се смесват яйцата, млякото и олиото, и получената смес се излива върху картофите.
5. Запича се във фурната за около 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар