24 декември 2018

Кюфтета от червена леща и киноа


За 19-20 кюфтета:
150 г червена леща
150 г киноа
4-5 сушени домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1/2 ч.л.куркума
1 ч.л.червен пипер
1,5 ч.л.сол
черен пипер
3-4 суп.л.брашно от нахут (или оризово брашно)
3 суп.л.мазнина (зехтин, кокосово масло)

1. Червената леща и киноата се изсипват в купички и се заливат с вода. Оставят се за час-два да престоят, след което се измиват добре.

2. Лещата се изсипва в 5-6 ч.ч.вряща вода. Като поври 5 минути се добавя и киноата и се оставят да врят заедно за още 20 минути, след което се прецеждат добре и се оставят да изстинат.

3. Сушените домати се заливат с гореща вода и се оставят за десетина минути да престоят, след което се измиват и се блендират заедно с лука, чесъна и моркова.

4. Всички продукти се разбъркват в купа и се оформят кюфтета, които се редят в тава покрита с хартия за печене.

5. Пекат се за 20 минути на 180 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар