24 март 2013

Филе от бяла риба с картофи

500 г филе от бяла риба


6 картофа (около 750 - 800 г)
сол
лимонов сок
олио

1. Картофите се белят, мият и се режат на тънки филийки.
2. В тавичка (най-добре тефлонова за да не залепва) се налива малко олио на дъното и се нареждат половината картофи ветрилообразно, едно до друго. Посоляват се.
3. Нарязаната на порции риба се нарежда плътно върху картофите. Посолява се и се напръсква с лимонов сок. Полива се и с малко олио.
4. Отгоре се нареждат останалите картофи по същият начин като на долния ред. Посолява се, поливат се с малко олио и се слага в гореща фурна.
5. Пече се 1 час при температура 200 градуса С.

Няма коментари:

Публикуване на коментар