500 г брашно
300 мл.вода
1 пак.суха мая (7 г)
1 суп.л.захар
1 суп.л.сол
2 суп.л.олио
За намазване на питките:
1 яйце
2 суп.л.олио
маково семе, ленено семе, слънчогледови ядки
1. Брашното се слага в купа, прави се кладенче и вътре се изсипват останалите продукти. Омесва се меко и еластично тесто, покрива се с кърпа и се оставя за 1-1.30 часа да удвои обема си.
2. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с размерите на тавата в която ще се сложи. Пренася се в тавата, покрива се и се оставя за около 40-50 минути да бухне. След това се нарязва на квадрати и се намазва с предварително разбитото яйце с олиото. Наръсва се със семената.
3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.
300 мл.вода
1 пак.суха мая (7 г)
1 суп.л.захар
1 суп.л.сол
2 суп.л.олио
За намазване на питките:
1 яйце
2 суп.л.олио
маково семе, ленено семе, слънчогледови ядки
1. Брашното се слага в купа, прави се кладенче и вътре се изсипват останалите продукти. Омесва се меко и еластично тесто, покрива се с кърпа и се оставя за 1-1.30 часа да удвои обема си.
2. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с размерите на тавата в която ще се сложи. Пренася се в тавата, покрива се и се оставя за около 40-50 минути да бухне. След това се нарязва на квадрати и се намазва с предварително разбитото яйце с олиото. Наръсва се със семената.
3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар