24 март 2013

Пилешки рулца със сусам


1 кг.пилешко филе
1 пакет кори за баница
40 г сусам
олио

За маринатата:
сокът от 1 лимон
4 суп.л.соев сос
4 суп.л.мед
1/4 ч.л.сол

1. Продуктите за маринатата се смесват. Пилешкото филе се слага в маринатата да престои 3-4 часа, като се обръща от време на време.
2. Листите се разрязват на половинки. Всяка половинка се намазва с 1 суп.л.олио и двата по-дълги края се сгъват един към друг без да се покриват. В края се слага парче от месото, като част от него трябва да е извън листа и се завива на руло.
3. Двата края на рулото се овалват в сусам. Нареждат се едно до друго в тава, покрита с хартия за печене.
4. Пекат се 35-40 минути на 180 градуса С.



Няма коментари:

Публикуване на коментар