24 март 2013

Милинки



300 мл. прясно мляко
400-500 г брашно
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/2 кубче прясна мая

125 г масло
2 суп.л.брашно
1 ч.л.сол

От брашното, млякото, маята, захарта и солта се омесва тесто. Правят се топчета, които се подреждат в намаслена тава.
Маслото се разтапя и се добавят 2 суп.л.брашно и 1 ч.л. сол. Поливат се милинките с тази смес и тавата се прибира в хладилника. Престоява цяла нощ и на сутринта се слагат в студена фурна, пуска се на 180 градуса и се пече 35 минути. След изпичане милинките се поръсват с хладка вода и тавата се връща в изключената фурна.

2 коментара:

  1. Рецептата ви е неточна- топчетата се правят с обилно намаслени ръце, или всяко се втапя с разтопено масло(навремето са ги правили с мас), заливката освен масло, малко сол и брашно трябва да има и 100 мл топличка вода задължително, тя се поема до сутринта. Изпечени се поръсват с пудра захар- и да ви сладко!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не твърдя, че това е оригиналната рецепта, за да казвате, че е неточна :) Просто вашата рецепта е друга :) Благодаря ви, следващият път ще опитам по вашият начин.

    ОтговорИзтриване