24 март 2013

Палачинки с риба тон



За 8-9 палачинки:
2 яйца
300 мл.прясно мляко
200 г брашно
щипка сол

200 г консервирана риба тон
200 г извара
200 г замразен спанак
1 глава лук
1 ч.л.сол
щипка риган

50 - 60 г кашкавал
червен пипер

1. Приготвят се палачинките.
2. Лукът се задушава с малко олио. Като омекне се добавя замразеният спанак. Запържва се за 2-3 минути (колкото да се размрази спанака) и се оттегля от котлона.
3. Добавя се рибата, изварата и подправките. Разбърква се добре.
4. Върху всяка палачинка се слагат по 3 суп.л.от плънката и се сгъват на плик.
5. Палачинките се нареждат в тавичка, поръсват се с настъргания кашкавал и червения пипер.
6. Запичат се на грил за 3-4 минути, докато се разтопи кашкавала.


Няма коментари:

Публикуване на коментар