25 март 2013

Кекс с бял и черен шоколад

200 г бял шоколад
2 яйца
300 г (2,5 ч.ч.) брашно
100 г пудра захар
1 пак.бакпувер
280 г заквасена сметана
3 суп.л.олио
100 г черен шоколад

  1. Белият шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна. Разбърква се докато се разтопи напълно и се оставя леко да се охлади. Добавят се двете яйца и се разбърква добре.
  2. В купа се смесват брашното, захарта и бакпулвера.
  3. Към шоколадът и яйцата започва да се добавят брашнената смес и заквасената сметана докато се получи хомогенна смес. Добавя се олиото и се разбърква.
  4. Накрая се добавя черният шоколад, нарязан на парченца.
  5. Тестото се изсипва в кексова форма, покрита с хартия за печене.
  6. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна, за 45-50 минути (проверя се с шишче дали не е влажен).


Няма коментари:

Публикуване на коментар