1 кг.кайма
2 яйца
1 морков
връзка пресен лук
100 г замразен грах
2 чушки
2 кисели краставички
1 суп.л.сол
чубрица
За картофеното пюре:
1 кг.картофи
100-150 мл.прясно мляко
кашкавал
1. Картофите се варят с обелките. Като изстинат малко се белят и намачкват с вилицата, добавя се прясното мляко.
2. В тавичка се слага каймата, яйцата, зеленчуците нарязани на ситно и подправките. Всичко се обърква хубаво. Добавя се и 50 мл.вода. Слага се във фурната за 20 минути да се запече леко.
3. Като се извади от фурната се разбърква и отгоре се разстила картофеното пюре.
4. Връща се във фурната и се пече още 40 минути.
5. Отгоре се наръсва с настърган кашкавал и се допича за още 5 минути.
2 яйца
1 морков
връзка пресен лук
100 г замразен грах
2 чушки
2 кисели краставички
1 суп.л.сол
чубрица
За картофеното пюре:
1 кг.картофи
100-150 мл.прясно мляко
кашкавал
1. Картофите се варят с обелките. Като изстинат малко се белят и намачкват с вилицата, добавя се прясното мляко.
2. В тавичка се слага каймата, яйцата, зеленчуците нарязани на ситно и подправките. Всичко се обърква хубаво. Добавя се и 50 мл.вода. Слага се във фурната за 20 минути да се запече леко.
3. Като се извади от фурната се разбърква и отгоре се разстила картофеното пюре.
4. Връща се във фурната и се пече още 40 минути.
5. Отгоре се наръсва с настърган кашкавал и се допича за още 5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар