За 8 бр.:
400 г черен шоколад
200 г масло
200 г захар
4 яйца
120 г брашно
1. Купичките, в които ще се пече десерта се намазват с масло и наръсват с брашно, като се отупват хубаво, за да се махне излишното брашно.
2. Продуктите се смесват на водна баня, като се слага една по-голяма тенджера с вода на котлона и като започне да завира се слага една по-малка в нея и вътре се слагат шоколадите. Като се разтопят шоколадите, последователно, при непрекъснато бъркане, се изсипват маслото, захарта, яйцата (предварително разбъркани с вилица) и брашното. Бърка се докато се получи хомогенна смес.
3. Получената смес се разпределя в набрашнените купички, като се оставя около един пръст разстояние от горния ръб, тъй като при печене леко се надига сместа.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 15-20 минути.
5. Готовият десерт се оставя за 20-ина минути да изстине, след което се обръща в чинийки.
400 г черен шоколад
200 г масло
200 г захар
4 яйца
120 г брашно
1. Купичките, в които ще се пече десерта се намазват с масло и наръсват с брашно, като се отупват хубаво, за да се махне излишното брашно.
2. Продуктите се смесват на водна баня, като се слага една по-голяма тенджера с вода на котлона и като започне да завира се слага една по-малка в нея и вътре се слагат шоколадите. Като се разтопят шоколадите, последователно, при непрекъснато бъркане, се изсипват маслото, захарта, яйцата (предварително разбъркани с вилица) и брашното. Бърка се докато се получи хомогенна смес.
3. Получената смес се разпределя в набрашнените купички, като се оставя около един пръст разстояние от горния ръб, тъй като при печене леко се надига сместа.
4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 15-20 минути.
5. Готовият десерт се оставя за 20-ина минути да изстине, след което се обръща в чинийки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар