24 март 2013

Кюфтета пълнени с маслини


800 г кайма
5 филии хляб
1 глава лук
2 яйца
1/2 ч.л.сол
половин връзка магданоз

150 г черни маслини
150 г зелени маслини
3 домата
150 г кашкавал

1. Хлябът се накисва във вода.
2. Лукът и магданоза се режат на ситно.
3. Каймата се обърква с изцедения от водата хляб, лукът, магданоза, яйцата и солта.
4. Маслините се обезкостяват и нарязват на парченца. Разбъркват се.
5. Каймата се разделя на 20 еднакви топчета. Всяко топче се разстила върху дланта, по средата се слагат по 2 ч.л.от маслините и се оформя сплескано кюфте. Слагат се в тавичка (покрита с хартия за печене) едно до друго.
6. Доматите се режат на филийки.
7. Върху всяко кюфте се слага по един резен домат.
8. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде и се разпределя върху доматите.
9. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 30 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар