10
суп.л.кристална захар за карамела
200
г черен шоколад
1
л.прясно мляко
1
ч.ч.захар
7
яйца
1
ванилия
кокос
за поръсване
- Приготвя се карамелът като се разтапя захарта и още горещ се разпределя в купички за крем карамел (12-13 бр.).
- Шоколадът се разтапя в микровълнова фурна или на водна баня. Разбърква се и се оставя леко да се охлади. Добавят се яйцата и захарта, и се разбърква добре. Накрая се добавят прясното мляко и ванилията. Разбърква се и сместа се налива в купичките, като не трябва да заема повече от ¾ от обема на купичката.
- Пече се на водна баня, на 160 градуса С, за около 50 минути.
- Изстиналият крем се обръща в чинийка и се поръсва отгоре с кокосови стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар