25 март 2013

Крем карамел с шоколад


10 суп.л.кристална захар за карамела

200 г черен шоколад
1 л.прясно мляко
1 ч.ч.захар
7 яйца
1 ванилия

кокос за поръсване

  1. Приготвя се карамелът като се разтапя захарта и още горещ се разпределя в купички за крем карамел (12-13 бр.).
  2. Шоколадът се разтапя в микровълнова фурна или на водна баня. Разбърква се и се оставя леко да се охлади. Добавят се яйцата и захарта, и се разбърква добре. Накрая се добавят прясното мляко и ванилията. Разбърква се и сместа се налива в купичките, като не трябва да заема повече от ¾ от обема на купичката.
  3. Пече се на водна баня, на 160 градуса С, за около 50 минути.
  4. Изстиналият крем се обръща в чинийка и се поръсва отгоре с кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар