27 март 2013

Булгур с краставици и топчета от цедено мляко

1 ч.ч.булгур
2 краставици
2 стръка зелен лук
1 лимон
1 ч.л.сол
олио

За топчетата:
400 г цедено мляко
100 г сирене
100 г орехи
олио
сол
2 връзки магданоз

  1. Булгурът се слага заедно с 2,5 ч.ч.вода да заври. Ври около 5 минути (докато булгурът поеме цялата вода). Като поизстине му се добавя сокът на лимона, солта и 4-5 суп.л.олио. Разбърква се добре и се оставя в хладилника да се охлади.
  2. Краставиците се белят и нарязват на колелца. Добавя се накълцаният лук, осоляват се и се разбъркват. Добавя се охладеният булгур. Всичко се обърква добре.
  3. Цеденото мляко се разбърква с натрошеното сирене, смлените орехи, сол на вкус и 4-5 суп.л.олио. С лъжичка се взема от сместа, изсипва се в ситно нарязаният магданоз, и се овалват топчета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар