2
краставици
2
стръка зелен лук
1
лимон
1
ч.л.сол
олио
За
топчетата:
400
г цедено мляко
100
г сирене
100
г орехи
олио
сол
2
връзки магданоз
- Булгурът се слага заедно с 2,5 ч.ч.вода да заври. Ври около 5 минути (докато булгурът поеме цялата вода). Като поизстине му се добавя сокът на лимона, солта и 4-5 суп.л.олио. Разбърква се добре и се оставя в хладилника да се охлади.
- Краставиците се белят и нарязват на колелца. Добавя се накълцаният лук, осоляват се и се разбъркват. Добавя се охладеният булгур. Всичко се обърква добре.
- Цеденото мляко се разбърква с натрошеното сирене, смлените орехи, сол на вкус и 4-5 суп.л.олио. С лъжичка се взема от сместа, изсипва се в ситно нарязаният магданоз, и се овалват топчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар