4
белтъка
120
г пудра захар
75
г смлени сурови бадеми
75
г смлени лешници
50
г смлени орехи
3
суп.л.брашно
150
г черен шоколад
3
ч.л.олио
- Белтъците се разбиват с миксер докато станат на пяна. Започва да се добавя по малко от захарта, като се продължава разбиването с миксер. Като се получи гъста пяна се изключва миксера, добавят се брашното и смлените ядки на 5-6 пъти като се бърка с лъжица.
- В тава, покрита с хартия за печене, се изсипва по 1 ч.л.от сместа.
- Пекат се на 160 градуса С (или 140 градуса на вентилатор) за 15 минути.
- Черният шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна, добавя се олиото и се разбърква. Изстиналите сладки се потапят до средата в шоколада и се оставят да се втвърди глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар