31 март 2013

Сладки с ядки и шоколадова глазура

За 50-60 бр.:

4 белтъка
120 г пудра захар
75 г смлени сурови бадеми
75 г смлени лешници
50 г смлени орехи
3 суп.л.брашно

150 г черен шоколад
3 ч.л.олио

  1. Белтъците се разбиват с миксер докато станат на пяна. Започва да се добавя по малко от захарта, като се продължава разбиването с миксер. Като се получи гъста пяна се изключва миксера, добавят се брашното и смлените ядки на 5-6 пъти като се бърка с лъжица.
  2. В тава, покрита с хартия за печене, се изсипва по 1 ч.л.от сместа.
  3. Пекат се на 160 градуса С (или 140 градуса на вентилатор) за 15 минути.
  4. Черният шоколад се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна, добавя се олиото и се разбърква. Изстиналите сладки се потапят до средата в шоколада и се оставят да се втвърди глазурата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар