450 г брашно
1 пак.суха мая (7 г)
180 мл.прясно мляко
100 г захар
80 г масло
5 жълтъка
щипка сол
есенция ром
2-3 ябълки
2 пак.ванилена захар "Д-р Йоткер"
1. Млякото се затопля в купа, добавя се маята и 150 г брашно, разбърква се, покрива се купата с кърпа и се оставя за 20-25 минути да втаса.
2. Останалото брашно се изсипва в купа, добавят се останалите продукти, втасалата мая и се омесва меко тесто. Покрива се и се оставя за 1.30 - 2 часа да бухне.
3. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник (25х35 см).
4. Ябълките се белят и нарязват на тънки резени. Овалват се в брашно и се нареждат върху разточеното тесто. Навива се на руло и се нарязва на филийки. Оставят се за 45-50 минути да бухнат.
5. Пържат се в олио и след това се наръсват с ванилена захар.
1 пак.суха мая (7 г)
180 мл.прясно мляко
100 г захар
80 г масло
5 жълтъка
щипка сол
есенция ром
2-3 ябълки
2 пак.ванилена захар "Д-р Йоткер"
1. Млякото се затопля в купа, добавя се маята и 150 г брашно, разбърква се, покрива се купата с кърпа и се оставя за 20-25 минути да втаса.
2. Останалото брашно се изсипва в купа, добавят се останалите продукти, втасалата мая и се омесва меко тесто. Покрива се и се оставя за 1.30 - 2 часа да бухне.
3. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник (25х35 см).
4. Ябълките се белят и нарязват на тънки резени. Овалват се в брашно и се нареждат върху разточеното тесто. Навива се на руло и се нарязва на филийки. Оставят се за 45-50 минути да бухнат.
5. Пържат се в олио и след това се наръсват с ванилена захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар