1 кг.пилешко филе
200 г кашкавал
1 ч.ч.галета
1/2 ч.ч.брашно
1/4 ч.л.сол
щипка мащерка
щипка червен пипер
За маринатата:
1 ч.ч.прясно мляко
1/2 ч.ч.олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
щипка черен пипер
щипка червен пипер
щипка мащерка
1. Продуктите за маринатата се объркват в купа, като лукът се нарязва на едро, а скилидките чесън на 3-4 парчета.
2. Месото се нарязва на парчета (около 3-4 см) и се слагат в маринатата да престоят 3-4 часа.
3. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се омесва с брашното, галетата и подправките.
4. Парченцата месо се отцеждат от маринатата и се овалват в сухата смес. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
5. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 40-50 минути (докато се препече кашкавала).
200 г кашкавал
1 ч.ч.галета
1/2 ч.ч.брашно
1/4 ч.л.сол
щипка мащерка
щипка червен пипер
За маринатата:
1 ч.ч.прясно мляко
1/2 ч.ч.олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
щипка черен пипер
щипка червен пипер
щипка мащерка
1. Продуктите за маринатата се объркват в купа, като лукът се нарязва на едро, а скилидките чесън на 3-4 парчета.
2. Месото се нарязва на парчета (около 3-4 см) и се слагат в маринатата да престоят 3-4 часа.
3. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се омесва с брашното, галетата и подправките.
4. Парченцата месо се отцеждат от маринатата и се овалват в сухата смес. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
5. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 40-50 минути (докато се препече кашкавала).
Няма коментари:
Публикуване на коментар